Військове втручання Росії в Сирії «не врятує» сирійського президента Башара Асада

Башар Асад

Президент Франції Франсуа Олланд заявив у Брюсселі, що військове втручання Росії в Сирії «не врятує» сирійського президента Башара Асада.

Водночас він визнав, що ця інтервенція Москви може «консолідувати режим». Про це Франсуа Олланд заявив після саміту ЄС у Брюсселі. Він додав, що «слід рухатися якомога швидше до переходу влади у Сирії».

На думку лідера Франції, яка також з проводить військові дії в Сирії проти організації «Ісламська держава», «Башар не може бути майбутнім цієї країни». У той же час, заявив президент Франції, в Європейському союзі все частіше починають лунати заклики до початку переговорів для політичної зміни після понад чотирьох років війни, яка призвела до загибелі понад 250 тисяч людей.

Президент Франції також закликав припинити «бомбардування цивільного населення, й зокрема, опозиціонерів сирійського режиму», бо це не призводить до жодних позитивних змін.

Франсуа Олланд також наголосив, що шкодує з приводу того, що російські авіаційні атаки не сприяють «боротьбі з тероризмом і викоріненню «Ісламської держави».

Москва заявляє, що ціллю її ударів в Сирії, які почалися 30 вересня, є екстремістське угруповання «Ісламська держава». Водночас Вашингтон і його союзники звинувачують Росію в атаках на більш помірковані і підтримувані Заходом і арабським світом групи сирійської опозиції, які воюють проти військ президента Башара Асада, союзника Росії, а також проти «Ісламської держави».

Правда України

comments: