Понад 50 тисяч людей стали вимушеними переселенцями з Криму після його анексії Росією

Крим

Кількість вимушених переселенців з Криму після його анексії Росією становить близько 50 тисяч людей, заявляє Анатолій Засоба, голова громадської організації, яка надає допомогу вимушеним переселенцям.

16 жовтня він зазначив, що це підрахунки його організації, офіційні дані свідчать про трохи більше 20 тисяч переселенців із Криму.

«За нашими даними, близько 50 тисяч, але це складно зараз якось контролювати і визначати, тому що немає єдиної системи реєстрації, де чітко можна було б взяти вибірку про те, яка кількість переселенців з Криму конкретно перебуває зараз на материковій Україні», – сказав Засоба.

Він наголосив, що впевнений у підрахунках його організації, зважаючи на її активну роботу з людьми. «Це видно по нашій діяльності, по комунікації з людьми, якщо взяти вибірку з тих, з ким ми спілкуємося і переглянути, скільки зареєструвалося, а скільки ні, то теж стає зрозуміло, що офіційна цифра далека від реальності», – пояснив Засоба.

За його словами, в основному виїжджають з півострова сім’ї з дітьми, менше – пенсіонери.

«Люди з Криму продовжують виїжджати. Люди поступово завершують свої справи на окупованій території, прощаються з нерухомістю, звільняються з роботи, закривають свій бізнес і як тільки з’являється можливість, вони виїжджають з окупованої території», – сказав глава діаспори.

За даними Держслужби України з надзвичайних ситуацій, кількість переселенців з Криму і Севастополя до 16 жовтня становить 21 тисячу 144 людини.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму Росією 20 лютого 2014 року.

Правда України

comments: