Павла Вовка вчетверте не змогли доставити до суду – ВАКС

Голову Окружного адміністративного суду Києва вчетверте не змогли доставити до Вищого антикорупційного суду. Про це повідомили у коментарі Радіо Свобода у пресслужбі ВАКС 22 лютого.

У пресслужбі додали, що суд постановив застосувати черговий примусовий привід на 9 березня.

Вищий антикорупційний суд України 18 лютого вчетверте ухвалив рішення примусово доставити в залу суду Павла Вовка.

Раніше Павло Вовк заявив, що перебуває на робочому місці і не переховується від Національного антикорупційного бюро.

Для Вовка просять заставу у 3 мільйони гривень. Арештувати його не можна через суддівський імунітет, який не зняла Вища рада правосуддя. НАБУ зверталося до генпрокурорки Ірини Венедіктової з проєктом відповідного клопотання та проханням ініціювати перед ВРП питання про дозвіл на затримання та взяття від варту Вовка.

17 липня 2020-го стало відомо про обшуки в Окружному адміністративному суді Києва, після чого детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру голові ОАСК Павлу Вовку, його заступнику і ще п’ятьом суддям. Повідомлялося, що повідомлення про підозру отримав і голова Державної судової адміністрації.

Читайте також: ОАСК скасував перейменування Московського проспекту. Чому Зеленський досі не реформував цей суд?

За повідомленням НАБУ, всього у справі фігурують 12 людей, які, за даними слідства, «діяли у межах злочинної організації на чолі з головою ОАСК, яка мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ), Вищою радою правосуддя (ВРП) та створення штучних перешкод у їхній роботі».

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк заявляв, що іноземні агенти на замовлення інших держав намагаються захопити судову владу в Україні, щоб позбавити країну суверенітету.

Також Вовк наголосив, що детективи не вручали йому підозру.

 

comments: