Київ зустрічає «Творчу весну на Узвозі»

У Києві на Андріївському узвозі і на Подолі відбувається фестиваль мистецтв «Творча весна на Узвозі», який ініціювала громадська організація «Громада Андріївський узвіз». Ініціативу підтримала низка неурядових організацій і спільнот, серед яких «Штаб оборони Києва», «Коаліція учасників Помаранчевої революції», творче патріотичне об’єднання «Музичний батальйон» та інші.

Як інформує кореспондент Радіо Свобода, у рамках фестивалю працюють пересувна ретро-фотовиставка «Історичне місто. Повернення у Майбутнє», художні майстер-класи від українських митців, міні-вистави з участю акторів київських творчих майстерень.

Координатор фестивалю, громадський активіст Віталій Білецький повідомив Радіо Свобода, що завданням фестивалю є розповісти історії київських «культових місць», об’єднати громаду задля розвитку міста і збереження його історико-культурної спадщини. Одне з гасел фестивалю – «Врятуй Андріївський узвіз», перед яким постала загроза забудови, каже Білецький.

«Для гостей фестивалю ми приготували презентацію історико-культурного туристичного центру «Річкова брама тисячолітнього Києва» на Поштовій площі, також на фестивальних локаціях – музичні концерти і конкурси. Також охочі залишають свої пропозиції та вітання Андріївському узвозові на «Сувої побажань», довжиною більш як метр», – каже Білецький.

У рамках фестивалю «Творча весна на Узвозі» – і щорічний гумористичний архітектурний конкурс «Потвора року»: до 19-ї години суботи кияни мають визначити переможця київських «антипатій», додає Білецький.

Традиційно Андріївський узвіз є одним із центрів відзначення Дня Києва (останні субота і неділя травня).

comments: