На відкритті фестивалю Docudays UA закликали звільнити українських політв’язнів

22 березня на відкритті 16-го фестивалю документального кіно Docudays UA закликали звільнити українських політв’язнів. Про це повідомляє «Громадське».

У кінотеатрі «Жовтень», де проходила церемонія відкриття фестивалю, відбувся флешмоб #SaveOlegSentsov. Подібні акції ,удуть проходити протягом всього фестивалю.

Відкривала захід стрічка «Bellingcat: Правда у світі постправди» – історія про британське агентство, яке розслідує найрезонансніші справи, наприклад, катастрофу «Боїнга» МН-17 на Донбасі у 2014 році, або отруєння у Британії колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля.

Цього року на Docudays UA буде 27 українських фільмів: здебільшого це конкурсні роботи, але також тепер вперше з’являється позаконкурсна програма з шести стрічок «Національні географії»

Окрім того, ще два з позаконкурсних фільмів покажуть у рамках програми Docu/Хіти – це «Тато мамин брат» та «Домашні ігри».

Docudays UA триватиме до 30 березня на 15 локаціях. На відміну від попередніх років, цього разу організатори запланували два глядацькі дні (п’ятниця і субота), під час яких побачити переможців конкурсу та фестивальні хіти можна буде у комунальних кінотеатрах Києва.

comments: