«Будьте активними, навчайтеся новому» – міністр освіти звернулася з нагоди початку навчального року

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич привітала українців із початком нового навчального року та Днем знань, а також звернулася до освітян з проханням прагнути до саморозвитку.

«Ми віримо в українських вихователів, вчителів, майстрів, викладачів та наукових співробітників і робитимемо все можливе, щоб покращити умови вашої роботи, достойно оцінити досягнення і піднімати престиж професії у суспільстві. Закликаю: будьте активними, навчайтеся новому, не зупиняйтеся в розвитку власного педагогічного та наукового таланту, який може згубити лише збайдужіння людини», – написала Гриневич на сторінці очолюваного нею міністерства у Facebook.

За її словами, нині за новим державним стандартом починають вчитися першокласники, а старша школа отримала більше можливостей для профільного навчання.

1 вересня традиційно стартує новий навчальний рік. Оскільки цього року він випав у вихідний день – суботу, багато шкіл вирішили перенести лінійку на понеділок, 3 вересня.

Читайте також: Першокласники вчитимуться по-новому – Гриневич

Цього року до перших класів в Україні йдуть 448 тисяч школярів. Вони почнуть навчання за новим державним стандартом – програмою «Нова українська школа». У стандарті визначено, серед іншого, що саме дитина має знати, вміти, розуміти після завершення чотирьох перших класів. Новий держстандарт впродовж 2017-2018 навчального року пілотувався в 100 школах по всій країні. Підвищення кваліфікації проходили понад 20 тисяч вчителів, які взяли під опіку перші класи.

comments: