Набрав чинності закон про медреформу – МОЗ

30 січня набрав чинності закон України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення», повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України.

«Тепер є законні підстави ухвалити низку рішень, щоб вчасно реалізувати заявлений раніше план реформування первинної ланки охорони здоров’я. Уже триває підготовка до створення Національної служби здоров’я України – національного страховика, який укладатиме договори із закладами охорони здоров’я та закуповуватиме у них послуги з медичного обслуговування населення», – йдеться в повідомленні.

За даними МОЗ, тепер стає можливим оголошення конкурсу на посаду голови Національної служби здоров’я України та двох його заступників. До липня, як очікують у відомстві, ця структура буде утворена та розпочне роботу.

У МОЗ також додали, що зі вступом в дію закону про медреформу українці почнуть вибирати лікаря первинної допомоги (сімейного лікаря, терапевта, педіатра) і підписувати з ними декларації з квітня 2018 року. До цього часу підписання декларацій про вибір лікаря відбувається у пілотному режимі.

Пакет законопроектів щодо медичної реформи Кабінет міністрів України затвердив навесні минулого року.

comments: