У Затоці на Одещині посилять охорону громадського порядку

Військовослужбовці Національної гвардії і поліцейські здійснюватимуть піше та автопатрулювання селища Затока, що на Одещині.

Зокрема, як повідомили Радіо Свобода в прес-службі Південного територіального управління Національної гвардії України, на патрулювання в Затоку відрядять 60 військовослужбовців.

«Залучення додаткових сил Національної поліції та Нацгвардії для забезпечення публічного порядку в Затоці не пов’язане з якимось загостренням безпекової ситуації в цьому курортному селищі», – зазначив у коментарі Радіо Свобода радник управління Національної поліції в Одеській області Руслан Форостяк. 

Сьогодні в Затоці очікується інструктаж співробітників Національної гвардії і Національної поліції, які здійснюватимуть охорону громадського порядку.

Затока – селище за 60 кілометрів від Одеси – є популярним курортним напрямком.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про намір розташувати в Ізмаїлі підрозділ Нацгвардії з 400 військовослужбовців. За словами міністра, «стратегічна лінія передбачає нарощування державної присутності в Придунав’ї та Бессарабії до необхідного мінімуму».

Загалом до забезпечення безпеки й громадського порядку в курортних зонах на узбережжі Чорного і Азовського морів упродовж червня-вересня залучать 1200 правоохоронців. Про це повідомили в Національній поліції.

Цього року курортні зони в Запорізькій, Миколаївській, Одеській та Херсонській областях, як очікується, відвідають понад 10 мільйонів туристів.

comments: