Президент підписав закон про оцінку впливу на довкілля

Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про оцінку впливу на довкілля». Про це інформує прес-служба президента.

«Закон встановлює правові та організаційні засади здійснення оцінки впливу на довкілля та забезпечує виконання Україною міжнародних зобов’язань у рамках Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище в транскордонному контексті та Конвенції про доступ до інформації, участь громадськості в процесі прийняття рішень та доступ до правосуддя з питань, що стосуються довкілля», – йдеться у повідомленні.

Документом чітко визначена сфера застосування оцінки впливу на довкілля, зокрема нафтопереробні та газопереробні заводи, теплові та атомні електростанції, хімічне виробництво, будівництво аеропортів, аеродромів, автомобільних доріг та гідротехнічних споруд морських і річкових портів тощо.

Крім того, документом прописано відповідальність за порушення законодавства про оцінку впливу на довкілля, а також тимчасова заборона (зупинення) та припинення діяльності підприємств у разі порушення ними законодавства.

Закон «Про оцінку впливу на довкілля» є один із пріоритетних документів для виконання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

Верховна Рада ухвалила доопрацьований закон 23 травня 2017 року.

comments: