Понад 1400 українців скористалися «безвізом» – Держприкордонслужба

У Державній прикордонній службі України повідомили, що до 19:00 11 червня правом безвізового в’їзду на кордоні з ЄС скористалися понад 1400 українців. Про це йдеться в повідомленні відомства на сторінці у Facebook.

«Станом на 19:00 перетнуло кордон з ЄС майже 46 тисяч громадян, серед них понад 9 тисяч – за біометричними паспортами. Понад 1400 наших співвітчизників скористалися «безвізом», – йдеться в повідомленні.

Раніше сьогодні прикордонники повідомили, що більшість з тих, хто рушає з України до ЄС для подорожі використовували автомобільні пункти пропуску (понад 70%), решта – надавали перевагу повітряному сполученню (близько 30%).

Щоб скористатися безвізовим режимом з ЄС від 11 червня українцям треба мати біометричний паспорт і , якщо попросять прикордонники – довести мету й умови поїздки, свою платоспроможність тощо.

11 червня набрала чинності візова лібералізація для українців при короткотермінових подорожах до країн ЄС і «шенгену» (до 90 днів протягом кожних 180 днів без права працевлаштування). Безвізовий режим стосується всіх держав-членів Європейського союзу, крім Великої Британії й Ірландії, а також країн «шенгенської зони» з-поза меж ЄС. Цей режим наразі не стосується так званих «заморських володінь» Нідерландів і Франції.

comments: