Донецька фільтрувальна станція вже працює, вода пішла на Авдіївку – Жебрівський

Донецька фільтрувальна станція відновила роботу, вода пішла водогонами на Авдіївку, написав у Facebook керівник військово-цивільної адміністрації області Павло Жебрівський.

«Міські резервуари наповнюються водою. До завтрашнього ранку вода буде в кранах у помешканнях», – зазначив він.

Між тим, як сьогодні раніше повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій, станом на сьому ранку Авдіївка залишається без газопостачання, оскільки 7 червня під час обстрілів міста пошкодило підземний газопровід, а ремонт неможливий у зв’язку із небезпекою для працівників.

Окрім того, ДСНС зазначає, що без постійного водопостачання залишились 5 районів Донеччини через припинення електропостачання насосної станції першого підйому Південнодонбаського водогону, яка забезпечує водою три фільтрувальні станції на підконтрольній території: Карлівську (с. Карлівка), Великоанадольську (м. Волноваха) та Старокримську (м. Маріуполь).

Таким чином, зазначають представники служби, майже 400 тисяч людей отримує воду погодинно із запасних резервуарів.

«На даний час необхідність підвозу води відсутня. За умови погодинної подачі води, можливість забезпечення населення водою може становити 3-4 доби. Вирішується питання щодо відновлення електропостачання за умов безпеки працівників», – йдеться у повідомленні.

Раніше 8 червня виконувач обов’язків гендиректора підприємства «Вода Донбасу» Олександр Євдокимов в коментарі Радіо «Донбас.Реалії» заявив про те, що для відновлення роботи насосної станції Південно-донбаського водогону в Донецькій області необхідно 2–3 дні, за умови припинення вогню. 

Насосна станція розташована в районі села Василівка – на непідконтрольній Україні території Донеччини.

 

 

comments: