Підозра міському голові Енергодара є надуманою – мерія

У мерії Енергодара вважають оголошену сьогодні підозру міському голові Павлу Музиці надуманою. Про це Радіо Свобода повідомив голова юридичного відділу мерії Дмитро Поліщук. Посадовець зазначив, що очільник комунального підприємства «Ритуал», незаконне звільнення якого інкримінують меру міста, два роки тому відновився на посаді через суд та отримав компенсацію, після чого був звільнений вже у 2016 році після закінчення строку дії його трудового договору. 

«Ми як юридичне управління апарату місцевого самоврядування вважаємо цю підозру надуманою, мабуть одним з елементів політичних репресій до неугодних людей. Ті обставини, які покладені в основу цієї справи, є цивільно-правовим спором, який був вирішений, розглянутий судом. Були встановлені компенсаційні виплати, тому не бачу, у чому склад злочину. Було неефективне управління підприємством, бо те було на той час 100% дотаційним, повністю фінансувалося з бюджету. Саме з цих підстав було написано розпорядження про його звільнення, але суди першої і другої інстанції вважали, що недостатньо доказів неефективного виконання своїх обов’язків, тому розпорядження було скасовано. У 2016 році він був звільнений у зв’язку із закінченням строку дії його трудового договору», – розповів юридичного управління міськради Енергодара Дмитро Поліщук.

Сьогодні, 8 червня, прокуратура вручила підозру міському голові Енергодара Запорізької області Павлові Музиці під час сесії міськради. Посадовцю інкримінують незаконне звільнення одного з керівників комунальних підприємств, поєднане з зловживання службовим становищем.

22 грудня 2016 року у адміністративних будівлях Енергодарської міської ради Запорізької області та за місцем проживання її посадовців представники СБУ, прокуратури та Національної поліції провели обшуки за підозрою у привласненні коштів місцевого бюджету в особливо великих розмірах

В обласній організації «Опозиційного Блоку» їх назвали силовим тиском та «захопленням адміністративних будівель, де працюють представники «Опозиційного блоку». Чинний голова міський голова Енергодара Павло Музика був обраний на цю посаду у 2015 році як представник партії «Опозиційний блок».

 

 

 

 

 

comments: