У Києві відбувається поховання кардинала УГКЦ Любомира Гузара

У Києві 5 червня поховають кардинала Української греко-католицької церкви, колишнього голову УГКЦ Любомира Гузара. Церемонія поховання відбувається в резиденції голови церкви, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового на Лівому березі в Києві.

Любомир Гузар помер 31 травня на 85-у році життя після важкої хвороби. Наступного дня для прощання труну з тілом кардинала перевезли до Львова, де він народився. Назад до Києва кортеж із тілом блаженнійшого Любомира повернуся 3 червня.

26 січня 2001 року Любомир Гузар був обраний головою УГКЦ і мешкав у митрополичих палатах у Львові. У 2005 році він заявив про те, що переносить резиденцію голови церкви зі Львова до Києва. У 2009 році, через погіршення стану здоров’я, він попросив у Папи Римського про зречення з престолу. У 2011 Папа Бенедикт XVI задовольнив прохання. Пізніше Любомир Гузар передав керування церквою Святославові Шевчуку.

Гузар був не лише провідником греко-католиків України і світу, а й видатним громадським діячем і філософом, був одним з ініціаторів групи «Першого грудня».

 

comments: