Суд зняв гриф «таємно» із записів засідань щодо Пукача у справі Гонгадзе

Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ дозволив розсекретити аудіозаписи засідань суду у справі колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача, засудженого за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Інформацію про ухвалення такого рішення 31 травня підтвердили Радіо Свобода у прес-службі суду.

«Вищий спеціалізований суд задовольнив клопотання потерпілого Олексія Подольського і постановив вжити заходів щодо зняття грифу «таємно» із аудіозаписів судових засідань суду першої та апеляційної інстанцій», – сказала начальник відділу прес-служби Ніла Мартинюк.

Український журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі на Київщині було виявлено тіло без голови, яке, за висновками експертів, могло належати Гонгадзе. Останки зберігалися у київському морзі. Поховали його тільки у березні 2016.

29 січня 2013 року Печерський районний суд Києва визнав винним у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе екс-генерала МВС Олексія Пукача і засудив його до довічного позбавлення волі. Замовників вбивства слідство не встановило.

comments: