У Львові сьогодні день жалоби за загиблими на Грибовицькому сміттєзвалищі

Днем жалоби оголошено 30-те травня у Львові в річницю загибелі чотирьох людей під шаром сміття на Грибовицькому сміттєзвалищі.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, у вівторок у Львові, Жовкві та Рава-Руській (містах, де поховані рятувальники) приспущені прапори із жалобними стрічками. Заплановані поминальні служби, відвідини могил загиблих, а також вечір пам’яті.

28 травня 2016 року сталась пожежа на звалищі побутових відходів у селі Грибовичі на Львівщині. Рятувальники кілька днів гасили вогонь, але 30 травня стався зсув ґрунту і четверо людей – МНСівці Андрій Вненкевич, Юрій Рудий, Богдан Юнка і комунальник Олександр Бутін (його тіло не знайшли) – опинились під завалами сміття.

За фактом події було відкрито кримінальне провадження, матеріали якого налічують понад 300 томів. Втім винні у трагедії досі не названі. Згідно з висновками експертів, причиною пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі стало самозаймання неущільнених твердих побутових відходів. Водночас міський голова Львова Андрій Садовий заявляв, що це зумисний підпал.

comments: