На святі останнього дзвоника Гройсман пообіцяв вчителям підтримку

Уряд продовжить підтримку українських учителів наступного року, заявив на святі останнього дзвоника у школі Броварів на Київщині прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

«Хочу запевнити усіх вчителів України, що й у наступному році ви отримаєте підтримку українського уряду і бюджету. Ми будемо інвестувати в освіту для того, щоби ви спокійно могли робити свою справу і вкладати все найкраще в цих прекрасних молодих людей», – сказав Гройсман.

За його словами, цьогоріч уряд ухвалив рішення про збільшення зарплати вчителям на майже на 50%.

«Такого різкого підвищення ще не було ніколи, але це не є достатнім для того, щоб ми нарешті повернули повагу до вчительської професії», – додав Гройсман.

Випускникам шкіл очільник уряду побажав успіхів у досягненні мети.

Раніше очільник Міністерства науки і України Лілія Гриневич, яка сьогодні разом з Гройсманом у Броварах, заявляла, що у порівнянні з минулим роком, середня заробітна плата вчителів зросла на суму від 1200 до 1800 грн залежно від категорії.

Сьогодні, за традицією, в останню п’ятницю травня, в Україні «лінійка» або свято останнього дзвоника, що означає початок літніх канікул для школярів і вступні іспити для випускників.

comments: