Влада Києва планує збільшити вартість проїзду в метро і наземному транспорті з 15 липня

Київська міська державна адміністрація має намір збільшити вартість проїзду до 5 гривень у метрополітені й до 4 гривень у наземному комунальному транспорті з 15 липня. Про це йдеться у проекті розпорядження Київської міськадміністрації «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартість проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, що працює у звичайному режимі руху».

Згідно з документом, вартість однієї поїздки зросте на одну гривню, при цьому в метро проїзд зараз коштує 4 гривні, а в наземному комунальному транспорті (автобус, трамвай, тролейбус і фунікулер) – 3 гривні.

Також подорожчає проїзд у міській електричці.

«Встановити вартість разового квитка на перевезення міською електричкою, яка працює у звичайному режимі руху, у розмірі 5 гривень. Встановити вартість єдиного разового проїзного квитка на перевезення пасажирів у міській електричці, яка працює у звичайному режимі руху, та у трамваях на маршрутах № 4, 5 або у автобусах № 59, 60, 61, які працюють у звичайному режимі руху на маршрутах загального користування, у розмірі 7 гривень», – йдеться в повідомленні.

Розпорядження набуде чинності 15 липня.

Ще у січні 2015 року в Київському метрополітені заявляли, що беззбитковий тариф за одну поїздку становить 4,48 гривні за умови повної компенсації проїзду пільговиків. Від лютого 2015 року вартість проїзду в київському метро збільшилася до 4 гривень. Після того змінювалися тарифи на електроенергію.

 

comments: