Фестиваль Koktebel Jazz Festival втретє відбудеться на материковій Україні

У 2017 році фестиваль Koktebel Jazz Festival відбудеться на чотирьох сценічних майданчиках на материковій Україні, а його учасниками, крім відомих музикантів, стануть молоді українські та зарубіжні виконавці. Відкриється захід 24 серпня великим марафоном української музики. Про це в ефірі проекту Радіо Свобода, Радіо Крим.Реалії повідомила президент Koktebel Jazz Festival Лілія Млинарич.

«Ми хочемо згадати, хто починав якісь проекти на сцені «Джаз Коктебелю». Зокрема, Катя Чілі. Вона виступала двічі – 2007-го й 2012-го року. Щоразу це було повернення. І нам дуже хочеться, при тому що вона стала дуже популярною, і вона дуже хоче показати щось нове. Нам дуже подобається, що повернеться ManSound. 2005 року вони виступали на сцені «Джаз Коктебель» і зараз готують спеціальну програму», – сказала вона.

Крім цього, за словами Млинарич, заплановане проведення великого європейського дня, де будуть представлені як нові виконавці, так і «зірки», імена яких поки що не розголошують, оскільки тривають переговори про їхню участь у фестивалі. Підтвердили свою участь у фестивалі Asian Dub Foundation і Shantel.

Після російської анексії Криму фестиваль Koktebel Jazz Festival відбувається на материковій частині України, далеко від кримського селища Коктебель. Цього року фестиваль організовують п’ятнадцяте, він буде проводитися у місті Чорноморськ біля Одеси у серпні. 

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».

 

comments: