Становище незаконно засудженого у Росії громадянина України Геннадія Афанасьєва погіршується

gennadi-afanasiev

Становище незаконно засудженого у Росії громадянина України Геннадія Афанасьєва погіршується. Про це заявив адвокат Афанасьєва Олександр Попков.

“Останнє стягнення було йому оголошено за те, що у нього знайшли сім-карту, які заборонені в колонії. Знайшли на найочевиднішому місці: в клапані для бирки – раніше у нього там знаходили леза. Гена каже, що вона у нього там була, мабуть, підклали її тому, що витягували її з цього клапана”, – заявив адвокат.

За його словами, на даний момент взагалі не відомо, що відбувається з Афанасьєвим, оскільки останні два дні з ним немає прямого зв’язку.

“Всі операції, пов’язані з оголошенням йому стягнень спрямовані на те, аби ще більше погіршити його становище і перевести його в приміщення камерного типу. Це фактично в’язниця”, – уточнив він.

За прогнозами адвоката, рішення відносно засідання 12 лютого, коли суд Сиктивкара розгляне скаргу Афанасьєва, аби відбувати покарання ближче до Криму, буде більш політичним, ніж юридичним.

Після того, як Афанасьєва відвідав український консул, на нього почався тиск, а консулові тепер відмовляють у відвіданні, додав адвокат.

Нагадаємо, Геннадій Афанасьєв є фігурантом кримінальної справи відносно українського режисера Олега Сенцова, засудженого в Росії на 20 років позбавлення волі по обвинуваченню в організації терористичної організації у Криму.

Правда України

comments: