Рада Євросоюзу продовжила економічні санкції проти Росії до 31 липня 2016 року

sankcii

Рада Європейського союзу продовжила економічні санкції проти Росії до 31 липня 2016 року, повідомила прес-служба Ради ЄС.

Постійні представники Євросоюзу погодили продовження санкцій проти Росії на наступні шість місяців 18 грудня. Раніше, 9 грудня, в Брюсселі представники ЄС повинні були без обговорення затвердити шестимісячне продовження санкцій щодо Москви, що закінчуються у січні 2016 року. Однак тоді це рішення заблокувала Італія.

Санкції Заходу проти Москви були запроваджені минулого року через ситуацію в Україні кількома окремими пакетами.

Зокрема, наприкінці липня 2014 року ЄС (а також США) запровадили економічні санкції щодо Росії, які стосуються енергетичної, банківської та оборонної галузей.

Дія цього пакету санкцій ЄС нині закінчується 31 січня 2016 року – через місяць після планованого на кінець грудня завершення терміну виконання умов мирної угоди, погодженої у Мінську Німеччиною, Францією, Україною і Росією у лютому цього року.

Ще один пакет санкцій ЄС, проти групи російських посадовців, представників угруповань бойовиків на сході України та причетних до анексії Криму, а також низки юридичних осіб за дії проти територіальної цілісності, суверенітету й незалежності України наразі чинний до 15 березня 2016 року.

Окремий «кримський» пакет санкцій ЄС на цей час продовжений до 23 червня 2016 року.

Правда України

comments: