За добу українські позиції на Донбасі обстріляли 14 разів, втрат немає – штаб

Від початку доби 7 жовтня українські позиції на Донбасі обстріляли 14 разів, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил у вечірньому зведенні.

За даними штабу, обстрілів зазнали позиції поблизу Пісків, Чермалика, Новолуганського, Гладосова, Новгородського, Опитного та Водяного на Донеччині, а також Золотого і Кримського на Луганщині.

Як зазначається, втрат серед українських військових немає.

Як повідомив раніше міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, через порушення підтримуваними Росією сепаратистами режиму тиші розведення військ у Петрівському і Золотому, яке мало розпочатися 7 жовтня, відкладене.

Угруповання «ДНР» заявило про обстріли району «Вольво-Центру» на півночі Донецька та села Жабичеве неподалік і звинуватило українську сторону у зриві розведення військ. В угрупованні «ЛНР» заявляють про один обстріл їхніх позицій за добу – також без втрат.

Обстріли у зоні конфлікту на Донбасі тривають, попри оголошене там від 21 липня перемир’я. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях режиму тиші.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За оцінками ООН, станом на 31 грудня 2018 року, унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 12 тисяч 800 до 13 тисяч людей.

comments: