У справах Майдану повідомлено про підозру двом співробітникам суду у Києві ­­­– ГПУ

Управління спец розслідувань Генпрокуратури повідомило про підозру співробітникам одного з київських судів через ймовірні зловживання під час подій Майдану.

«На підставі зібраних доказів 22 і 25 липня 2019 року у передбачений законом спосіб повідомлено про підозру колишньому керівнику апарату суду та його заступнику одного із районних судів міста Києва у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 376-1 КК України, за фактом незаконного втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду (внесення неправдивих відомостей до цієї системи) при розподілі справ між суддями щодо застосування до учасників протестних акцій та інших громадян запобіжних заходів у січні-лютому 2014 року», – мовиться у повідомленні на сайті відомства.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто людей, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. Досі винних за ці злочини не встановили.

comments: