Попри заборону до окупованого Криму прибули журналісти японської корпорації NHK

nhk_zhurnalisty_krym

Прокуратура Автономної Республіки Крим при Генеральній прокуратурі України повідомляє про початок кримінального провадження за фактом незаконного в’їзду японських журналістів на територію окупованого півострова.

«За результатами проведеного моніторингу засобів масової інформації встановлено, що попри заборону на тимчасово окуповану територію півострова Крим прибули журналісти японської телерадіомовної корпорації NHK. Зазначені особи 12 січня 2016 року відвідали Національне виробничо-аграрне об’єднання «Массандра» в місті Ялта, де взяли участь у зйомках документального фільму «Росія сьогодні», – повідомляє прес-служба відомства.

У прокуратурі нагадують, що законом України «Про забезпечення прав і свобод громадян і правововий режим на тимчасово окупованій території України» встановлено особливий правовий режим перетину кордонів тимчасово окупованої території півострова Крим, яка є невід’ємною частиною території України.

«Таким чином, журналісти японської телерадіомовної корпорації NHK незаконно потрапили на територію окупованого півострова», – констатують у відомстві.

За цим фактом 13 січня розпочате досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.332-1 КК України.

Матеріали кримінального провадження направлені до Генеральної прокуратури України для визначення підслідності.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».

Правда України

comments: